Luchthaven van Johannesburg

De meeste Nederlandse vakantiegangers kiezen voor een zonbestemming binnen Europa. Echter kan je ook een andere exotische vakantiebestemming uitzoeken, zoals het prachtige Zuid-Afrika. De kans is groot dat je dan een vlucht boekt naar de luchthaven van Johannesburg, oftewel OR Tambo International Airport. Het is de bekendste luchthaven van Afrika, aangezien ruim 25 miljoen passagiers jaarlijks op de luchthaven zijn te vinden. Hieronder kom jij meer te weten over het vliegveld van Johannesburg in Zuid-Afrika:

Goedkope vliegtickets boeken naar Johannesburg

Zuid-Afrika is een fantastische bestemming voor een vakantie, maar wel aan de prijzige kant. Gelukkig kan je online gaan zoeken naar een goede deal en goedkope vliegtickets op de kop tikken. Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die op Johannesburg Airport vliegen, waaronder South African Airlines en KLM. De vlucht van Amsterdam naar Johannesburg duurt ruim 10,5 uur. Je kan ook kiezen voor vlucht vanaf Düsseldorf of Brussel naar OR Tambo International Airport.

Huurauto op de luchthaven van Johannesburg

Je kan op de luchthaven van Johannesburg ook direct een huurauto gaan ophalen. Diverse autoverhuurbedrijven zijn actief op OR Tambo International Airport, waaronder Hertz en Value Car Hire. Wij raden je aan om online de prijzen van de auto’s met elkaar te vergelijken en voor de beste deal te kiezen. Daarnaast is het verstandig om een goede verzekering af te sluiten. De huurauto staat bij aankomst meteen voor de reiziger klaar. Je kan de sleutels ophalen bij de balie van het desbetreffende autoverhuurbedrijf op Johannesburg Airport.

Taxi’s op OR Tambo International Airport

Eenmaal aangekomen op OR Tambo International Airport is het mogelijk om in een taxi te stappen. De taxistandplaats is te vinden in de buurt van Terminal A. Er zijn veel taxi’s beschikbaar, waaronder officiële taxibedrijven met een taxibord bovenop de auto. Je kan dan reizen op de meter, waardoor je tegen een eerlijke prijs met de taxi kan reizen. Een ritje naar het centrum van Johannesburg kost rond de €20 en duurt 30 minuten.

Let op, er zijn ook veel illegale taxichauffeurs actief op Johannesburg Airport. Het betreft taxi’s die geen meter aanbieden en bijzonder hoge ritprijzen rekenen. Daarnaast is het ook veiliger om te reizen met een officiële taxi in Johannesburg. Je kan nu online alvast een taxi reserveren. De chauffeur staat direct voor je klaar bij aankomst op Johannesburg Airport.

Openbaar vervoer

Je kan ook kiezen voor een alternatief, zoals het openbaar vervoer. Je hebt op de luchthaven van Johannesburg dan ook voldoende keuze. Je kan bijvoorbeeld met de trein naar de stad afreizen of toch kiezen voor één van de bussen. De bushalte is te vinden nabij Terminal B. Reizigers die op de goedkoopste manier van de luchthaven naar de stad willen reizen kunnen gebruikmaken van de minibussen. Let op, een minibus zit snel vol!

Roken op de luchthaven van Johannesburg

De reiziger kan bij de ingang en de uitgang van de luchthaven nog roken. Eenmaal binnen de terminals is roken strikt verboden, dat geldt ook voor elektronische sigaretten. Echter is er op de 1e verdieping van de luchthaven wel nog een rokersruimte te vinden.

Shoppen op Johannesburg Airport

Je kan de tijd doden op Johannesburg Airport door te gaan shoppen! Er worden verschillende grote merken aangeboden op de luchthaven. Je komt bijvoorbeeld winkels tegen van Hugo Boss en Timberland. Vanzelfsprekend kan je ook de Duty Free shop bezoeken en voor een laag bedrag sigaretten, dranken en parfums inslaan op de luchthaven.