Zuid-Afrika

Upington: proef de heerlijke wijnen van de Kalahari

Ontdek de heerlijke wijnen van de Kalahari in Upington

Upington, gelegen aan de oevers van de machtige Oranjerivier, is een heerlijke bestemming voor wijnliefhebbers. Deze stad, gelegen in de Noord-Kaap provincie van Zuid-Afrika, staat bekend om zijn uitgestrekte wijngaarden en de productie van kwaliteitsvolle wijnen. Een bezoek aan Upington is dan ook een must voor iedereen die houdt van een goed glas wijn.

Een uniek wijngebied in de Kalahari

Wat Upington zo bijzonder maakt, is het feit dat het deel uitmaakt van de Kalahari, een van ‘s werelds grootste droge gebieden. Het heeft een uniek klimaat en bodemsamenstelling, waardoor de wijnen die hier geproduceerd worden een geheel eigen karakter hebben. De warme dagen en koude nachten zorgen voor een langzame rijping van de druiven, wat resulteert in wijnen met intense smaken en aroma’s.

Proef de lokale druivensoorten

In Upington worden voornamelijk lokale druivensoorten verbouwd, zoals de Chenin Blanc en Colombard voor witte wijnen, en de Pinotage en Cabernet Sauvignon voor rode wijnen. Deze druivensoorten gedijen uitstekend in de Kalahari en zorgen voor boeiende en unieke wijnen die je nergens anders ter wereld zult vinden.

Wijnproeverijen en wijngaardbezoeken

Een bezoek aan Upington is niet compleet zonder een wijnproeverij of wijngaardbezoek. De verschillende wijnhuizen in de omgeving bieden rondleidingen aan waarbij je meer te weten komt over het productieproces van wijn en de geschiedenis van de regio. Uiteraard kun je ook genieten van een uitgebreide proeverij, waarbij je verschillende wijnen kunt proeven en de bijzondere smaken kunt ontdekken.

Combineer wijn en natuur

Naast het ontdekken van de heerlijke wijnen, biedt Upington ook tal van andere activiteiten en bezienswaardigheden. Zo kun je genieten van boottochten op de Oranjerivier, een bezoek brengen aan de prachtige Augrabies Watervallen of een safari maken in het nabijgelegen Kgalagadi Transfrontier Park. Upington is dan ook de ideale bestemming voor wijnliefhebbers die graag de schoonheid van de natuur willen ervaren.

Vind jouw perfecte wijn in Upington

Of je nu een ervaren wijnkenner bent of gewoon wilt genieten van een goed glas wijn, Upington biedt voor elk wat wils. De wijnen uit dit unieke wijngebied zullen je smaakpapillen zeker weten te verrassen. Kom naar Upington en ontdek de heerlijkheid van de Kalahari wijnen zelf!

ook interessant